Når du tager et lån. har du ofte selv mulighed for at vælge, hvor lang løbetiden på lånet skal være. På den måde kan du fx vælge, at du gerne vil have 36 måneder til at afdrage på dit lån på 15.000 kroner. Det er ikke alle låneudbydere, der lader dig vælge lånets løbetid, men det kan lade sig gøre mange steder, og det er ofte en god idé at vælge en udbyder, hvor du selv har mulighed for at få den form for indflydelse på dit lån.

Men selvom du har valgt en løbetid på fx 36 måneder, betyder det ikke, at du er tvunget til at bruge 36 måneder til at betale af på dit lån. Hvis du får mulighed for at betale af på dit lån før tid, kan det som oftest lade sig gøre helt uden yderligere gebyr eller omkostninger. Og det kan tit være en rigtig god idé at komme af med et lån eller en gæld før tid, hvis det kan lade sig gøre.

Spar mange penge ved at betale lånet ud før tid

Hvis du fx vælger at betale dit lån, med en løbetid på 36 måneder, ud efter 20 måneder, fordi du af den ene eller anden grund er kommet til nok penge, der lader dig gøre dette, er der altså 16 måneders afdrag, hvor du ikke skal betale renter på. Du betaler jo renter hver eneste gang, du betaler et afdrag på dit lån, og for hver måned er det bare endnu flere penge, du betaler for at have lånt pengene til at starte med.

Men når du vælger at betale lånet ud før tid, skal du ikke betale renter for de måneder, du sparer dig selv for. Og her kan der altså være tale om ganske mange penge, som du kan spare dig selv for at betale. Derfor er det en rigtig god idé at gøre alt for at betale alt gæld af så hurtigt som muligt, uanset hvilken type gæld der er tale om, da det i den grad kan betale sig.

Find flyverdragter her.