Kunne du også godt tænke dig, at opleve det magiske ved Odder kommune? Odder er en hyggelig kommune i Region Midtjylland, som ligger syd for Aarhus og går fra Norsminde Fjord i nord til Horsens Fjord i syd. Mod vest ligger motorvejen E45, og mod øst ligger Kattegat med Tunø og Samsø. Der er altså massere af gode muligheder for at komme til byen, hvis du kun skal være der på en hyggelig weekendtur eller ferie. Dog er byen også skøn, hvis du overvejer at flytte dertil, da der er så meget historie forbundet med byen. Læs med her og find ud af, hvor du skal starte dit eventyr i den smukke kommune Odder.

Odder Museum

På Odder Museum kan du opleve, hvordan byggryn bliver til Stærkodder, som er en gammel lokal specialitet for byen. Her er det vand- og dampmøllen, som tager os igennem processen. Det føltes med det samme som om, du er i slutningen af 1800-tallet, så tag dig god tid og nyd lyden af maskinen og omgivelserne dertil i møllebygningen. Selvom ydermurene ser kolde og udtryksløse ud, kan du med det samme, du går ind i bygningen, mærke den gamle stemning i møllen. Når du har oplevet møllen, skal du ikke snydes for resten af det spændende museum. Her gemmer der sig historier fra fortiden, Danmarks hidtil største samling af jagtudstyr og store spændende haver. Ofte har museet også forskellige særudstillinger, som virkelig kan trække dig tilbage til fortiden i Odder og omegnen. På museet er der også gode muligheder for at nyde en lækker kop kaffe og et stykke kage i de smukke grønne areal. Her kan du nemt slappe helt af, og lade dine børn brænde noget krudt af til museets store haver. Hvis du har en rygeovn derhjemme, kan det være en god måde at afslutte den historiske dag med et lækkert stykke røget kød eller fisk. Det var jo sådan man konserverede kød og fisk dengang, hvilket blot er en skøn måde at lære dine børn om fortiden, samtidig med at i får lækker mad. Du kan finde tilbud på rygeovne på hjemmesiden her, så kan du nemt finde en for dig.

Odder Bibliotek

Odder bibliotek lyder måske ikke så spændende, hvis du er turist i byen, men det er et helt specielt sted, som bestemt er værd at opleve. Der findes blandt andet mange brochurer på biblioteket, som er perfekte til turister. Du kan også finde spændende aviser og magasiner her, som er gode til turister. Samtidig kan du bruge bibliotekets gratis net eller finde spændende bøger på blandt andet engelsk eller tysk. Hvis du har børn, kan disse også hygge sig i børnerummet, som har en Playstation, Gameboy, PC og diverse film, som er et sikkert hit hos de yngre. Biblioteket har åbent hver dag mellem 05 og 22 hele året rundt, og du kan derfor altid finde tid til at give biblioteket et besøg. Ellers kan du nemt lukke dig ind med dit sundhedskort, hvis der ikke er noget personale til stede.