Det er blevet nemt at finde forbrugslån på nettet, og udbyderne konkurrerer om kunderne, hvilket givet bedre vilkår for dig. Det der er blevet sværere, er at vælge mellem de mange forskellige udbydere og lånetyper på markedet og finde det bedste lån for dig. Her får du en guide til hvordan du vælger det bedste (og billigste) forbrugslån online.

Fokuser på behov

Det er en god ide at fokusere på dit behov før du prøver at finde ud af, hvilket lån du skal vælge. Hvad har du brug for? Hvilke krav har du til et forbrugslån? Der findes forskellige behov når det kommer til lån, men fælles for de fleste, er at de ønsker et lån der er så billigt som muligt. Når man taler om billigt i forhold til forbrugslån, så handler det om hvilke omkostninger det indebærer, at låne penge. Der er renter og gebyrer, der kan gøre et forbrugslån svært at betjene. Derfor skal man altid sætte sig godt ind i hvilke vilkår og omkostninger for det lån man gerne vil signere en låneaftale på. Det er ikke lovligt at operere med skjulte omkostninger, så et eksempel på den samlede pris for lånet, et såkaldt låneeksempel, skal findes på lånestedets netside. Du kan også regne ud, hvad det vil koste at låne penge over et vist antal tid, så du får et fuldstændigt overblik over de samlede omkostninger, allerede inden du låner.

Medierne er fulde af historier om folk der tager for dyre forbrugslån, men det er godt muligt at finde billige forbrugslån. Billige forbrugslån har lavere renter og gebyrer, men det forudsætter at man overholder låneaftalen og betaler ned lånet til tiden. Det er når man ikke gør dette, at et lån kan blive unødvendigt dyrt at betjene. Derfor er det en god ide at overveje nøje om man har råd til de samlede omkostninger, inden man låner. Lån online kan tit være lidt dyrere end hvis du tager et forbrugslån i banken, fordi det tit drejer sig om det man kalder usikrede lån. Lån uden sikkerhed er lån der du ikke skal stille sikkerhed i form af ejendom eller værdigenstande. Du behøver heller ikke forklare for nogen hvad du har tænkt dig at bruge pengene til. Det skal du tit, hvis du låner i en fysisk bank. Det giver med andre ord lidt større frihed at låne penge online, selv om et lån uden sikkerhed kan være lidt dyrere.

Sammenlign forbrugslån

Det er nemt og hurtigt at låne i dag, men man skal ikke blive så forblændet af hvor nemt det er, at man bare går for det første og tilsyneladende bedste. Det er altid en god ide at sammenligne flere lån før man velger hvilket man vil tage. Det kan man gøre ved at bruge en sammenligningstjeneste, eller ved selv at kigge grundig og notere forskellige lån og vilkår fra forskellige udbydere. Man kan også eventuelt søge om flere lån og se hvem der kan give dig det bedste tilbud. Det er gerne helt uforpligtende at sende en låneansøgning, og derfor kan du sammenligne på denne måde uden konsekvenser.

Uanset hvad slags lån du er ude efter, så er det helt essentielt at du finder det bedste lån for dig. Kortlæg dine behov inden du låner og sæt dig godt ind i, hvilke vilkår der gælder for lånet, så har du de bedste forudsætninger for det billigste og bedste forbrugslån.