Et samlelån er en mulighed for at få mere styr på økonomien og gøre det nemmere at holde overblikket. Det kan både hjælpe dig med at spare penge og med at få bedre styr på din økonomi og dine månedlige omkostninger. Det er altså en oplagt måde at komme på rette vej mod en sundere økonomi. 

Der er ingen tvivl om, at økonomiske problemer og usikkerhed kan have en stor effekt på folks glæde og mentale helbred. Det er aldrig sjovt at føle, at man har mistet overblikket og kontrollen over sin egen økonomi. Denne følelse oplever man især ofte, hvis man har været nødt til at låne penge flere gange gennem tiden. Men det er heldigvis muligt at få overblikket tilbage. Det gælder bare om at lære om samlelån

Sammenlign lån og find det billigste samlelån 

Det kan godt være, du ikke har hørt om samlelån før. Som navnet indikerer, går et samlelån ud på at samle lånte penge under ét lån frem for flere forskellige. Det kan give et større overblik og endda spare dig penge. Har du for eksempel et billån, same et eller flere forbrugslån, kan disse samles og blive til ét større lån med blot én rente og et månedligt afdrag. 

Lån penge med en vished om, at du ikke har overset bedre tilbud. Det er den bedste måde at få ro i maven på, og det er faktisk ikke så svært at opnår, hvis du anvender en låneberegner og sammenligner lån. Det kan du for eksempel gøre hos Lendo. 

Når du sammenligner lån hos Lendo, får du en række tilbud på det lån, du står og har brug for. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan spotte og vælge det bedste og billigste af tilbuddene. På denne måde slipper du for at skulle besøge flere forskellige udbyderes hjemmesider for at sammenligne tilbud ét efter ét. Denne metode kan du bruge på mange forskellige typer af lån, heriblandt samlelån. 

Færre udgifter på lånte penge 

En af de helt store fordele ved et samlelån, er muligheden for at spare penge. Når du har lånt penge hos flere forskellige udbydere, har du forskellige renter og gebyrer at holde styr på, og det vil ofte ende med at blive dyrt. Med et samlelån har du typisk mulighed for at få en fordelagtig rente, og du står desuden kun med én udbyder, ét månedligt afdrag og én rente. Det kan nemt ende med at spare dig penge. 

Du kan hurtigt lære, hvad et nyt lån cirka vil komme til at koste dig ved at bruge Lendos låneberegner. Her kan du indtaste det beløb, du skal bruge til dit samlelån og den løbetid, du gerne vil betale lånet tilbage over. Beløbet skal være stort nok til at dække den samlede sum af dine nuværende lån. Herefter kan du finde ud af, hvad din månedlige ydelse cirka vil komme til at ligge på. 

Når du kommer i gang med at spare penge, vil du få et større rådighedsbeløb. Dette kan du vælge at bruge til at komme i gang med en opsparing, som du kan bruge i fremtiden som en buffer, så du kan slippe for at skulle tage små lån som et billån og dermed undgå at få mere gæld. 

Få overblik over økonomien 

En anden stor fordel ved et samlelån er muligheden for at få et overblik. At føle sig forvirret og magtesløs gør kun situationen værre, så derfor gælder det i høj grad om at komme i gang med at gøre den gæld, man har, overskuelig.  

Når du har taget et samlelån, står du tilbage med én månedlig ydelse til lån. Det gør økonomien langt nemmere at få overblik over. Det betyder, at du lettere kan komme i gang med at lægge realistiske budgetter og få en bedre idé om, hvad du har til rådighed om måneden. Disse ting er alle trin på vejen mod en sundere og bedre økonomi.