Jeg tror min nabo har et alkoholmisbrug

 

Spørgsmål:

Jeg tror, at min nabo er alkoholafhængig, i hvert fald drikker han rigtig meget.

Jeg er ikke sikker på, om jeg skal sige noget eller lade være med at blande mig.

Jeg ved at både alkoholmisbrug og alkoholisme er en alvorlig sygdom, og jeg ønsker ikke at gøre tingene værre ved at sige det forkerte.

Men hvis jeg ikke siger noget, og min nabo fortsætter med at drikke, kan han ende med at skade sig selv eller en anden. Hvad skal jeg gøre?

 

Svar:

Hvis du tror, at din nabo er afhængig af alkohol, er det vigtigt at tage fat i ham og tale med ham om det. Misbrug kan være meget svært at overvinde på egen hånd, og din nabo kan have brug for hjælp for at få det bedre. Tal med ham om at få professionel hjælp, og tilbyd din støtte, mens han går i alkoholbehandling. Husk, at afhængighed er en sygdom, og med behandling er det muligt at komme sig.

 

Genneralt om alkoholmisbrug og alkoholbehandling

Hvis du tror, at en person, du kender, har et misbrug, er det bedste, du kan gøre at tale med ham eller hende om det. Det er vigtigt at huske, at afhængighed er en alvorlig sygdom, og at mennesker, der lider af afhængighed, har brug for professionel hjælp for at komme sig. Du kan ikke tvinge nogen til behandling, men du kan tilbyde din støtte og opmuntring. Opmuntre din ven eller dit familiemedlem til at søge hjælp hos en professionel og tilbyde at hjælpe ham eller hende gennem processen. Med alkoholbehandling er det muligt at komme sig. Med den rette hjælp kan alle, der lider af afhængighed, få det bedre. hvis du tror, at din nabo har en alkoholafhængighed, så ræk ud og tal med ham om det i dag. Det kan redde hans liv.

 

Vigtig viden:

Hvis du kender en der har et alkoholmisbrug, er det naturligvis altid op til dig selv om du vil konfrontere vedkommende med det, og tilbyde din hjælp og støtte. Du skal vide at det kan være din henvendelse til vedkommende, der får ham eller hende til at gå i alkoholbehandling.

Mange med alkoholmisbrug eller alkoholafhængighed, benægter at de har et alkoholproblem. nå familie eller venner prøver og få dem til at indse problemet, men nægter de totalt at have brug for hjælp. mange tror også at de kan skjule alkoholmisbruget for omverdenen, derfor kan din henvendelse få personen til at indse at det nu også er tydeligt for andre at han eller hun har et alvorligt alkoholmisbrug.