PremiumBanker.com er en super smart tjeneste, hvor du klikker ind og oplyser et par enkelte oplysninger, hvorefter du bliver præsenteret for forskellige lån. Du indtaster blot det beløb, du ønsker at låne, efterfulgt af lånets løbetid. Herefter får du at vide, hvad den månedlige ydelse er for lånet, så du bedre kan planlægge lånet ud fra din personlige situation. Når du klikker dig videre, bliver du spurgt om, hvad du ønsker at låne til. Er det fx til en bolig eller et sommerhus? Er det til en rejse? Dernæst skal du oplyse, om du er registreret som dårlig betaler i RKI.

Du kan altid låne penge

Selvom du måtte være registreret i RKI, skal du dog vide, at dette ikke er nogen hindring for at låne penge. Til sidst skal du oplyse dine personlige oplysninger, og så er du godt igang med at finde det lån, der passer perfekt til dig. Du bliver præsenteret for de bedste lån, der passer til din situation, og her kan sagtens være flere forskellige lån. Med den praktiske oversigt kan du hurtigt få det nødvendige overblik, der giver dig en idé om, hvilket lån der passer bedst til dig. Du kan hurtigt se, hvad renten er på, og med andre brugbare oplysninger er det altså lettere at tage den rette beslutning.

Den månedlige ydelse er en vigtig faktor

Når du anvender PremiumBanker som redskab, får du, som nævnt tidligere, et estimat om en månedlig ydelse. Dette er den af de vigtigste oplysninger, som du kan bruge til at planlægge dit lån. Du bør sætte dig ned og overskue din økonomi, så du bedre kan sætte dig ind i, hvor meget du rent faktisk kan betale tilbage af lånet for hver måned. Et lån skal nemlig ikke sætter dig i unødvendig gæld, og det kan det måske ende med, hvis det viser sig, at du ikke formår at kunne betale den månedlige ydelse.

Et lån skal ikke dække en dårlig situation eller et andet lån

Eftersom det er blevet så let at låne penge i dag, og at man nærmest kan gøre det på få minutter og samtidig få udbetalingen lidt efter, er det altså blevet en meget fleksibel og tilgængelig mulighed. Du skal derfor passe ekstra meget på, når du vælger at låne penge – og vigtigst af alt hvorfor du vælger at låne penge. Sidder du en i hård økonomisk situation, bør et lån ikke være en hurtig løsning ud af denne situation. Et lån kan på den måde bare ende med at blive din værste fjende. Der er jo nok en grund til, at du er endt i økonomiske vanskeligheder, og disse kan et lån blot forværre.

Desuden bør du også passe på med at optage et lån, hvis formålet med lånet er, at det skal betale et andet lån, du tidligere har optaget. Det kan hurtigt blive en ond cirkel, der kan være svær at komme ud af, når et lån skal gøre op for et andet lån – for hvad vil du så gøre med det nyeste lån, der også skal tilbagebetales?