Med julen lige for døren der der for de fleste flere udgifter end kontoen kan klare. Der er dog råd for den slags. 

Når det kommer til julen, så bliver den for de fleste altid dyrer end hvad man havde regnet med. Det er fordi man lige skal have den der og den der og den der med også. Ja der kommer altid noget spontant oveni, som man ikke skulle have haft med. Der findes dog et par smarte måder, hvorpå man kan løsne lidt op i økonomien. 

I stedet for dyre kviklån og forbrugslån, kan du få en af de smarte afdragskontoer, som f.eks. Viabill. Det kræver blot du ikke er i RKI, så kan du med dit personnummer nemt oprette en. 

Når den er oprettet kan du handler i over 3000 butikker, med hvad der svarer til et kredit kort. Om det er sko, tasker, frækt lingeri, værktøj, mad, vinterdæk, julegaver ja endda sexlegetøj. Så kan du med din smarte afbetalingskonto købe ind og samle alle dine regninger et sted. Herfra kan du nu dele den samlede betaling op i mindre beløb.

Hvordan virker det?

Når du skal købe i de forskellige webshops, vælger du nu din konto afbetalingskonto som betalingsmiddel, istedet for kredit kort eller mobilepay. Du betaler lige så let som du gør med de andre løsninger. I stedet for at trække pengene fra din konto, bliver de nu blot tilføjet til din afbetalingsløsning. Her kan du så samle de forskellige købe og derfra dele dem op i lad os sige 10 rater. 

Køber du f.eks. for 500 kr i 8 butikker har du nu 4000 stående på din konto der skal betales. Du kan så dele dem op i 10 rater og dermed betale 400 kr om måneden. Dermed vil du ikke være helt så presset i december. Det kan også være andre måneder hvor du har flere regninger end normalt. Her kan den også hjælpe dig til mere luft i økonomien.