Alle har prøvet at stå i en økonomisk kneben situation, dette kan der være mange grunde til. Ikke alle disse grunde kan forebygges, men du kan gøre din økonomi bedre og mere beredt til økonomiske kriser. Hvordan du gør det, kan du læse om i denne artikel.

Spar dig til en bedre økonomi

Det er måske et meget simpelt råd og sikkert noget du har hørt om før, men det virker og penge sparet er penge tjent. De fleste tænker ikke over de ekstra to kroner som de bruger på en liter mælk eller andet. Når du handler ind og gerne vil spare penge er det vigtigt, at du kigger på kiloprisen eller literprisen, hvad der lyder billigt behøver nødvendigvis ikke at være det. Bruger du dette simple trick så kommer det til, at spare dig mange penge i det lange løb. Et godt eksempel på, hvor man kan spare penge er indkøbsposer, køb et indkøbsnet i stedet og genbrug dette. Vidste du at, hvis du køber 2 indkøbsposer hver dag i et år, så bruger du omtrent 1000 kroner om året på dem? så de 2-4 kroner du bruger på en indkøbspose, kan i realiteten i stedet gå hen og blive en god opsparing til dit økonomiske fundament. Det er således vigtig, at spare på de mest normale indkøb i din hverdag. Det kan også være en god idé, at tænke over det tøj du køber, hvor du ligesom med dagligvare lidt skal gå lidt i små sko, du kan for eksempel spare mange penge ved at købe billige sokker.

Dyrk dine egne råvarer

En god investering i din økonomi er, hvis du begynder at dyrke dine egne råvarer. Du behøver ikke være 100% selvforsynende, men som du har erfaret er en krone hist og her altså med til, at gøre en stor forskel for din økonomi. Du kan spare mange penge, hvis du selv begynder at dyrke dit eget frugt og grønt. Hvad du kan plante afhænger helt klart af, hvor meget plads du har og hvilke egenskaber du har i en have. Hvis du ikke har en have kan du med fordel købe et søjleæbletræ, disse er for det første yderst dekorative og smalle så der er plads til dem på altanen eller måske endda i entreen. Har du derimod en have er en bærbusk et godt bud på en god investering, for det første er bær ekstremt dyre kiloprisen, for det andet kræver de minimal pleje efter de er plantet, hvis du investere i en hindbær eller brombær busk er fordelen klart, at disse bliver større og større for hvert år. Så er det sidste spørgsmål bare hvornår er hindbær modne? så du kan nyde godt af de skønne bær.