Dette er sponsoreret indhold
Hvis du er en af dem, der har lån hos flere forskellige udbydere, kan samlelån være en rigtig god løsning til at skabe bedre overblik over din økonomi. Her kan du nemlig få samlet lån ét sted, i stedet for at skulle betale dyre renter til mange forskellige udbydere. I det følgende kan du derfor læse meget mere om hvad samlelån er og hvilke fordele det har, samt hvad du skal være særligt opmærksom på, før du stifter et samlelån.
Hvad er et samlelån?
Et samlelån, er et som navnet indikerer, et lån der samler alle dine andre lån. Har du for eksempel både et forbrugslån hos banken og to kviklån hos online udbydere, kan disse altså samles i ét, så du kun har en kreditor, der skal tilbagebetales. Samlelån kan tages på forskellige måder. En af de nemmeste måder er at gøre det gennem en udbyder, der specialisere sig i samlelån. Det foregår i praksis sådan, at udbyderen låner dig nok penge til at afbetale alle dine andre lån, så du fremadrettet kun skylder dem et samlede beløb. Oftest vil låneudbyderen tilbyde at afbetale lånene for dig, så du ikke behøver at gøre andet end at stifte det nye lån.
Fordele ved samlelån
Der er to primære fordele ved samlelån. Den ene er, at du ofte kan spare en del penge ved at samle lånene i ét, så du kun betaler en samlet rente. Her skal du naturligvis være opmærksom på, at det kræver at lånet er billigere end de sammenlagte udgifter, du har hos dine nuværende kreditorer. Derudover er den anden væsentlige fordel, at det skaber overblik over din økonomi. Rigtigt mange mister overblikket, hvis de har mange forskellige kreditorer, hvilket for eksempel kan betyde, at det er nemmere at glemme betaliner til de forskellige kreditorer.
Det skal du være opmærksom på, når du skal stifte samlelån
Der er en række ting, der er vigtige at være opmærksom på, når du skal stifte et samlelån. Det allervigtigste, er at sammenligne samlelånets ÅOP med de lån, du har lige nu, for at sikre at samlelånet ikke er dyrere. Har du for eksempel flere meget fordelagtige bank lån eller SU-lån til lav rente, er det sjældent en god idé at omlægge disse til et samlelån. Er der derimod tale om dyre kviklån, er samlelån i de fleste tilfælde utroligt fordelagtigt.