Har du mistet overblikket over din økonomiske situation, og har du ikke styr på, hvem du skylder penge til, eller hvor mange penge du skylder væk?

Så kan det være en god idé at overveje at få et samlelån. Med et samlelån samler du alt din gæld et enkelt sted, hvilket kan være en kæmpe fordel, da du i så fald kun skal bekymre dig om en regning hver måned.

Mulighed for at samle hele din gæld et sted

Når du har mistet overblikket over din gæld eller din økonomi, skyldes det med stor sandsynlighed, at du har lånt alt for mange penge hos alt for mange låneudbydere. Og der er klart, at du ikke har styr på din gæld eller din økonomi, hvis du får 20 eller 30 girokort hver måned – alle fra en kreditor, du skylder penge til.

Ved at tage et samlelån kan du betale alle dine tidligere kreditorer ud på en gang, og dermed samle alt din gæld hos den nye låneudbyder. Du tager altså et enkelt stort lån for at betale alle dine nuværende øvrige lån ud.

Få mere luft i budgettet til andre ting

Det kan blandt andet give dig meget mere luft, da du nu kun har en gældspost og en rente at forholde dig til. Faktisk kan det ende med at spare dig penge, hvis renten på dit samlelån er fordelagtig. Og så har du jo flere penge i budgettet til andre ting.

Nu kan du måske endelig kigge på at installere ladestationer elbiler kan bruge, eller du kan få renoveret din bolig, som den måske har haft brug for i mange år. Du kan evt. også bare vælge at lave en opsparing, hvor du sætter penge ind hver måned, hvis der er plads i budgettet til det.

Få et klart billede af hvornår du bliver gældfri

Ved at samle alt din gæld et enkelt sted, er det også meget nemmere for dig at overskue, hvornår du så bliver gældfri igen. Så kan du gå i gang med at tælle ned til den skønne dag, hvor du ikke længere skylder penge væk.

Og når du så er færdig med at skylde penge, har du endnu flere penge mellem hænderne hver måned. Så kan du selv bestemme, om du vil bruge dem på at streame håndbold på nettet, tage ud at rejse, købe nye mobiltelefoner eller hvad det nu kan være.