Samlelån er et lån, der giver dig mulighed for at samle alle dine dyrere lån ét sted, og dermed få en billigere månedlig ydelse. Samlelånet fungerer ved at du optager et nyt lån, som dækker det eller de ønskede lån, og derefter afdrager du på dette nye lån. Vi anbefaler Tjeklåns samlelåns guide til at få et overblik over dine muligheder. På denne måde vil du kun have én ydelse at holde styr på, i stedet for flere.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er et lån, der giver dig mulighed for at samle flere små lån og kreditter hos én udbyder. På den måde kan du få styr på din økonomi, da du kun skal betale ét gebyr i stedet for mange. Du kan typisk ansøge om et samlelån online, og så vil du få svar med det samme. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der kan være nogle gebyrer forbundet med et samlelån – eksempelvis et administrationsgebyr.

Er der nogle risici?

Der er nogle risici forbundet med et samlelån, da man typisk har en længere løbetid på sit lån, hvilket betyder at man ender med at betale mere i renter over tid. Derudover kan det også være svært at få et samlelån bevilget, hvis man har en dårlig økonomi eller har haft problemer med at betale sine regninger tidligere.

Kan alle få samlet sine lån?

Det er ikke alle, der har mulighed for at samle sine lån i et samlelån. Dette skyldes, at der er nogle krav, som man skal opfylde for at have mulighed for at få et samlelån. For det første skal man have en fast indtægt. Endeligt skal man ikke have betalt sit hus eller sin lejlighed ud endnu – hvis man har dette vil banken typisk ikke se behovet for at lave et samlelån til dig. Hvis du opfylder disse krav, så kan du ansøge din bank om et samlelån, og her vil de typisk gennemgå dine lån med dig, så I kan finde ud af hvor meget du har brug for at låne i alt – altså dit totale lånebeløb. Herefter vil de give dig en rente på dit samlede lånebeløb, og denne rente vil typisk være en smule højere end din nuværende rente på dine separate lån. Dog er der stadig penge at spare ved at samle sine lån i et samlelån – især hvis man har flere dyre forbrugslån.

Har du overvejet at samle dine lån, så du kun har ét sted at betale til? Måske er det på tide, for det kan være en fordel for dig økonomisk.