Hvis du skal ud at låne penge på nettet, så er en lånebroker et godt sted at starte. Vi har undersøgt markedet, og synes umiddelbart at Goloan er et oplagt valg, da de både har et godt udvalg af banker og er dansk-ejet.

 

Det som en broker kan gøre, er at de indhenter tilbud fra banker og alternative långivere, som er koblet op på deres platform. Du kan dermed nå langt ud med din låneansøgning, når du benytter en lånebroker og få langt flere tilbud med bare én ansøgning.

 

Synes du at det er uoverskueligt at skulle ansøge hos de enkelte banker, en efter en, så kan du med fordel benytte en broker.

Lånetyper ved brokers

Der findes forskellige lånetyper, som du kan ansøge om, når du låner penge via en lånebroker. De to mest almindelige lånetyper er forbrugslån uden sikkerhed og samlelån, hvoraf vi vil fokusere på sidstnævnte, hvorfor vi også linker til denne i vores artikel.

 

Hvis vi lige skal forklare de to ovenstående begreber, så er forbrugslånet uden sikkerhed en måde at låne penge på, hvor du ikke skal stille nogen form for garanti for, at man kan betale lånet tilbage til tiden. Da lånet, som navnet beskriver, omhandler forbrug, er der heller ikke nogle krav til, hvad du benytter lånet til, da der ikke nødvendigvis vil være en genstand, som banken efterfølgende kan tage som pant. Dette kaldes teknisk set et lån uden dokumentation.

 

Tager vi samlelånet, er det en måde at samle eksisterende mindre lån fra diverse kreditorer i et større lån, hvilket både er mere overskueligt, men også giver dig bedre lånevilkår, herunder lavere renter og færre gebyrer.

 

I forhold til forbrugslånet, så er der generelt en negativ diskurs om denne lånetype, da man jo sagtens kan overleve uden at låne ekstra penge til forbrug. Tager man derimod samlelånet, så er de fleste generelt positivt stemte over for dette, da det på alle måder er et rationelt, fornuftigt og “voksent” valg at samle lån i et samlelån.

Du kan også benytte samlelån, hvis du har brug for penge nu

Hvis du har brug for ekstra penge mellem hænderne, men har gæld andre steder på nuværende tidspunkt, så kan du også ansøge om et samlelån, da de fleste banker, som tilbyder dette produkt, også tilbyder en såkaldt “kontantudbetaling” i forbindelse med at du samler gæld hos dem. Du får altså både fordelene ved samlelånet, samtidig med at du får flere penge i hånden her og nu.

 

Vi skal ikke gøre os til herre over, hvordan du strikker din privatøkonomi sammen, men ønsker blot at informere dig om dine muligheder.

 

Hvis du har brug for penge, så overvej at låne, hvis du ikke kan udsætte behovet. Har du lån i forvejen, så kan du med fordel se på samlelånet, og har du både brug for penge nu og sidder med udestående hos diverse banker, så er sidstnævnte også en oplagt mulighed.

Gå efter ÅOP eller samlede låneomkostninger

Når du så skal vælge, hvem du låner penge hos, så er der 2 måder at finde det billigste tilbud på. Går du efter ÅOPén, så skal du være opmærksom på, at låneperioder og beløb skal være ens, da det ellers ikke er muligt at sammenligne lånene én til én. Ser du derimod på de samlede låneomkostninger, sikrer du dig altid, at du får det billigste lån, uanset om der er tale om identiske lånebeløb og låneperioder.