Der kan være mange gode grunde til, at man gerne vil have et lån eller en kassekredit. Mange har prøvet at stå i en situation, hvor man får en uforudset regning, eller en uforudset regning, der er så stor, at ens buffer ikke kan klare den. Her kan en kassekredit være et rigtigt godt kort at have på hånden. Andre vil blot gerne have en kassekredit til rådighed, selvom man har penge på kontoen. Det giver en eller anden følelse af, at man har et sikkerhedsnet, hvis man pludselig står med en stor regning, man ikke kan betale.

Kassekredit i stedet for lån giver mere fleksibilitet

Det gode ved en kassekredit er, at man ikke er tvunget til at bruge den, selvom man har den. Det er altså ikke et lån i samme forstand som almindelige lån, hvor man får udbetalt et beløb og har en fast månedlig rente. Har man en kassekredit, som ikke er i brug, betaler man ikke noget for at have den. Det er altså først i det øjeblik, man trækker penge ud af den, at den begynder at tælle renter.
Ud over de fleksible muligheder med hensyn til hvornår, man vil gøre brug af kassekreditten, så er der også meget fleksibilitet i forhold til tilbagebetaling. Ved en kassekredit har man nemlig ikke fast månedlige afdrag, der skal betales, som ved andre lån. Man kan derfor selv disponere over, hvornår man vil betale den ned i 0 igen. Der vil naturligvis løbe renter, så længe den er i brug, men selve afdragene bestemmer man selv over.

Vælg en kassekredit online – den nemmeste måde at låne penge på

Man kan selvfølgelig optage en kassekredit i banken. Dette er dog en lidt længerevarende og mere besværlig proces, i forhold til at oprette en kassekredit online. Denne bliver koblet til ens konto, så man kan bruge den som var det en konto i banken. Det er meget nemmere og hurtigere at oprette en kassekredit på nettet. Det tager typisk nogle minutter eller timer at blive godkendt.
Man selv ansøger blot med sit Nem-ID, og så indhenter et program alle relevante oplysninger i forhold til, om man kan vurderes kreditværdig og dermed godkendes til et lån hos den pågældende låneudbyder. Der indhentes ingen personlige oplysninger, kun oplysninger om ens skattekort, som indikerer, hvordan ens indtægter er.
Nogle gange har man kassekreditten til rådighed allerede efter et par timer. Andre gange går der et døgns tid. Det er altså en noget hurtigere proces, end at booke møder osv. I banken. Samtidig kan man gøre det hjemme fra stuen, foran sin computer. Man skal på intet tidspunkt tale med nogen, da alle oplysninger foregår elektronisk. Når man har fået godkendt sit lån/kassekredit, så administrerer man selv over den.

Gratis kassekredit i en måned

Nogle steder kan man i øvrigt være heldig at finde en 30 dages rentefri kassekredit. Det vil sige, at man ikke betaler nogen renter den første måned, selvom man trækker på kassekreditten. Kassekreditten begynder derfor først at tælle renter efter de 30 dage er gået. Har man indbetalt beløbet igen inden for 30 dage, har man altså ikke betalt en eneste krone for at låne pengene.