Har du gæld? Måske til flere forskellige kreditorer? Vil du gerne samle din gæld, så du kun skal holde styr på afbetaling til en enkelt udbyder frem for mange forskellige? Hvis du kan svare ja på disse spørgsmål, er der sandsynlighed for, at et såkaldt samlelån kan være værd at overveje for dig. Et samlelån kan hurtigt sørge for, at du får styr på din gæld, og så er der endda mulighed for at spare penge.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån er relevant for dig, der har en gæld, du gerne vil få styr på. Et samlelån giver mening, hvis du allerede har et antal andre lån udstående og derfor gæld til flere forskellige kreditorer. Som ordet “samlelån” antyder, er der tale om et lån, som samler andre lån – dvs. samler dit lån et sted, så du ikke har din gæld spredt ud over flere kreditorer. Ved at tage et samlelån, kan du få tilbagebetalt alle dine mindre lån på samme tid og få dem ud af verden.

Udover at du får styr på din gæld ved at samle dine mindre lån i et stort lån, så er den store fordel ved samlelån, at du som oftest kan få en mindre rente. Dette er som regel muligt, fordi et samlelån typisk et større og mere langsigtet lån, og låneudbyderen er derfor villig til at tilbyde dig en bedre pris end ved mange små og relativt kortsigtede lån. Har du gæld til flere kreditorer, er der derfor sandsynlighed for, at et samlelån kan være værd at overveje for dig.

Hvor kan man optage et samlelån?

Samlelån er mulige at tage online. Det vil sige hos en online låneudbyder. Både samlelån og andre typer af online lån har oplevet en enorm stigning i popularitet over de seneste år. Denne udvikling er formentlig et resultat af, at flere har fået øjnene op for, hvor nemt det er at låne penge på nettet.

Den stigende popularitet har resulteret i et større udbud. Det vil sige, at der nu er flere online låneudbydere på markedet end nogensinde før. Det kan anses som en fordel i den forstand, at den stigende konkurrence presser de enkelte låneudbydere til at tilbyde dig som forbruger bedre låneforhold og bedre tilbud. Ulempen i udviklingen består i, at det nu kan forekomme ret svært at få overblik over de mange tilgængelige lånemuligheder og finde frem til, hvilket af de mange tilbud, der er det bedste og mest fordelagtige i lige netop den situation, man befinder sig i.

Da mange forbrugere med et ønske om at optage enten et samlelån eller en anden type af online lån har fundet sig selv i denne situation, findes der nu hjemmesider skabt til at give dig et overblik over dine lånemuligheder. Klik her for at se dine forskellige muligheder for at optage et samlelån eller en anden type lån online. Du kan blandt andet sammenligner priser, løbetider og hvilke beløb, det er muligt at låne hos den enkelte udbyder.