Der kan opstå uforudsete udgifter i hverdagen, der kan føre til, at du mister overblikket over din økonomi. Måske har du modtaget en større elregning, tabt din mobil eller fået brug for en ny bil og været nødsaget til at låne penge.

Hvad der startede med et enkelt forbrugslån kan være blevet til flere lån, der gør det svært for dig at danne et økonomisk overblik. I sådanne tilfælde kan det være en god idé at samle dine lån for at undgå, at du mister overblikket over din gæld.

Hvad er et samlelån?

Et samlelån henvender sig til dig, der har forskellige lån med høje renter. Her får du mulighed for at låne ét større beløb hos en bank eller en online bank, der dækker alle dine andre lån. På den måde kan du samle din gæld hos en enkelt udbyder.

Det kan virke overvældende at skulle låne et større beløb, hvis du i forvejen mangler overblik over dine lån, men der kan være mange fordele ved at samle alle dine lån et sted. Du kan på siden her, se hvor meget din besparelse bliver ved at samle alle dine lån.

Fordele ved at samle dine lån

Selvom et forbrugslån kan hjælpe dig med at betale en uventet regning, kan de høje renter på lånet føre til en presset økonomi, hvor du føler dig nødsaget til at optage endnu et lån for at betale det forrige ud.

Ved at samle dine lån kan du få tilbudt en lavere rente, da du kun skal betale låneomkostninger til én udbyder. Du vil derfor spare penge og få noget af din økonomiske frihed tilbage.

I de fleste tilfælde vil det også være muligt at tilpasse lånet til din situation. På den måde er du selv med til at bestemme, hvor meget du betaler hver måned og hvor lang tilbagebetalingstid du ønsker at lånet skal have. Ved at samle dine lån får du desuden et overblik over din gæld, da du kun har én kreditor.

Hvis du ikke kan få samlet dine lån

Hvis du er registreret i RKI, kan det være svært at finde en udbyder, der er villig til at samle dine lån, og i mange tilfælde vil det ikke være muligt at få tilbudt et samlelån. Derfor vil du først være nødt til at betale de regninger, der er skyld i, at du er blevet registreret eller vente på, at du bliver fjernet fra registeret.